Atelierroute 2014 – 7 en 8 juni

Voor de elfde keer op rij organiseren we de Atelierroute Lunteren. Negen kunstenaars ontvangen u graag, Ivonne van Prehn Wiese en Coos Hoving slaan een jaartje over en doen niet mee. U bent op deze dagen hartelijk welkom om een kijkje te nemen in de ateliers en vragen te stellen over hun werk. Er is weer een prachtige fiets/looproute samengesteld, waarbij u naast kunst, ook van de mooie omgeving van Lunteren kunt genieten.
Als u in dit weekend vijf van de tien ateliers bezoekt maakt u bovendien kans op een kunstwerk van één van de kunstenaars.

Ook hebben de kunstenaars weer een gastexposant uitgenodigd. Hieronder vindt u informatie over hen.

Gastexposant bij Leo Nellestein is Peter Smit, schilder van strandgezichten, stadsgezichten, figuur-schilderijen, portretten en de koningsvaart 30 april 2013. Hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming en de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Sinds 1985 exposeert hij regelmatig in Nederland. Hij krijgt veel aandacht in de media (Nova, Het Parool, Teleac etc.). De kunstschilder vervulde diverse docentschappen. Buiten schilderen heeft zijn voorkeur, schilderen en plein air. Naast strand en stadsgezichten schildert hij ook portretten in opdracht.
Gastexposant bij Jenneke van Putten is Elly Bosker. Gebruikte binnenbanden van tractoren worden meestal afgedankt, maar sommigen krijgen nog een herkansing…een tweede leven. Naar eigen ontwerp verwerkt Elly binnenbanden tot trendy tassen en sieraden met vaak verrassende details. Haar inspiratie haalt zij uit het hergebruiken en combineren van diverse materialen tot mooie en bruikbare creaties. “Omdat ik van te voren nooit precies weet wat het eindresultaat van bijvoorbeeld een tas wordt, blijft het maken ervan ook voor mijzelf steeds spannend en uitdagend en bovendien is elk product dan ook echt uniek!”
Gastexposanten bij Janna van de Kaa zijn: Marjolein Menke, uit Epe, van oorsprong beeldhouwster, schildert vooral naar model of en plein air portret en landschap. Van haar stijl is wel gezegd dat impressionisme en expressionisme erin bij elkaar komen. Het werk valt op door een losse toets, verfijnde kleuren en het licht in de doeken. Meer over MarjoleinLideke Middelbeek uit Emst maakt modern romantisch werk en gebruikt daarbij veelal combinaties van materialen, zoals goud, zilver, edelstenen, glas en schelp. Haar sieraden zijn unieke ontwerpen met eigen stijl en karakter.
Gastexposant bij Johan Timmers is Eric van Wattum. “In 1968 wilde ik naar de kunstacademie, maar het werd de grafische school. 30 jaar later volgde ik alsnog een opleiding creatieve handvaardigheid in Amsterdam, waar ik vooral de artistieke en technische mogelijkheden heb leren kennen van veel verschillende materialen. Ik ben cursussen gaan volgen bij beeldhouwers, bronsgieters, lassers en glaskunstenaars. En zo was ik in 2004 weer terug waar ik in 1968 wilde zijn; werkend als beeldend kunstenaar. elk beeld en elk materiaal is altijd weer een uitdaging en een fantastisch proces van vallen en opstaan. Je raakt nooit uitgeleerd en steeds is er weer die grote verwachting: lukt het? Wordt het zoals ik het me heb voorgesteld en hoe zien anderen het eindresultaat. Een mooier beroep kan ik mij niet voorstellen”.
Gastexposant bij Jan en Alide Bouwsema is Margreet Zwetsloot. “Een schip, een huis, golven, wolken”. Ziedaar de elementen waarmee Margreet het rijk van de verbeelding ontsluit. Herinneringen aan mythen en sagen, aan het leven en het streven van de mens, aan de geschiedenis van eeuwen her. Haar keramische objecten verraden een verlangen naar geborgenheid, maar ook naar ruimte en vrijheid, naar avontuur. Zij werkt hoofdzakelijk in keramiek, eventueel met toevoeging van metaal. Periodiek maakt ook schilderen deel uit van haar atelierpraktijk. Meer over Margreet
Gastexposant bij Susanne Vleesch du Bois is Joris Baudoin (1960). Joris studeerde aan de St. Joost Academie. In 1985 ontwikkelde hij de betonstoel. In 1987 vervaardigde hij te Eenigenburg zijn eerste betonnen beelden. In 1991 vestigde hij zich in Zaltbommel. Hij werd er voorzitter van de kunstcommissie waarna hij in 1994 de schapenrotonde Ooijk neerzette en de eerste gootspoken maakte, een driedimensionale uitvoering van de muursteen. De gootspoken vormen tegenwoordig een stadswandelroute in Zaltbommel maar hebben zich ook verspreid tot in Duitsland, België en Frankrijk. Joris werkt veel voor gemeenten en grote opdrachtgevers als Prorail, waarvoor hij een meterhoge mammoet maakte. Meer over Joris
Gastexposant bij Marieke Bouman is Lia Schouten. Zij woont en werkt in Bennekom. Ze heeft zich gespecialiseerd in grafiek met name de etstechniek. Naast grafiek maakt zij ruimtelijke grafische installaties en boeken. Vormen van planten, de kleuren in een landschap, dromen, cultuur en natuur zijn haar inspiratiebron. Haar onderwerpen liggen dicht bij de poëzie en de universele taal van de mens. In het werk spelen universele symbolen een rol; water, zon, bladeren, huis, spiralen en letters. Stouten maakt ook ruimtelijke installaties waarin ze verbindingen legt tussen beeld en taal. Ze is lid van de Gelderse Beroepsvereniging GBK in Arnhem en van de landelijke vakgroep grafiekplatvorm-VOG. Met name in het grafiekplatvorm-VOG vervult zij een actieve rol. Meer over Lia
Gastexposant bij Elly van Weerdenburg is Michiel Linders, beeldhouwer. Zoekt bij zijn creaties naar evenwicht en balans. Hij experimenteert met materialen en technieken en verlegt zo zijn grenzen. In zijn recente werk kiest hij steeds meer voor abstractie. Hij maakt beelden in steen (albast, serpentijn) en brons, ook in opdracht. De huizense beeldhouwer deelt zijn passie graag via workshops, die hij geeft op (basis)-scholen in zijn atelier in Eemnes. Ook geeft hij zomerbeeldhouwweken voor beginners en gevorderden in de polder van Eemnes en in Frankrijk in de Dordogne. Meer over Michiel