Kunst en café in het station van Lunteren

Flinke regenbuien hielden de bezoekers vrijdagavond 4 september niet tegen. In het voormalige station van Lunteren vond de opening van de expositie “Onze smaak van Van Gogh plaats. Kunstenaars van de Stichting Ateleierroute Lunteren hadden in een paar dagen tijds het leegstaande station omgetoverd tot een prachtige expositieruimte.

Tijdens de opening liet “Vincent” zelf ook nog van zich horen: Op het balkon zat hij bij zijn ezel en las bij kaarslicht voor uit één van zijn brieven. Aansluitend verwoordde  Jan Bouwsema namens de deelnemende kunstenaars hoe de expositie tot stand kwam. In de stijl van de grote meester hieven allen een glaasje absint en daarna was de opening een feit.

Er is een Frans cafeetje ingericht waar iedereen van harte welkom is voor een gesprek, en kopje koffie of een drankje. Komende weken zal een aantal basisscholen de expositie bezoeken. De kinderen krijgen een rondleiding en een workshop schilderen aangeboden.

De expositie is een onderdeel van het Kunstfestival De Smaak van Van Gogh en de gehele maand september tijdens de weekenden te bezoeken op zat. en zondag van 13.00 – 17.00 uur toegang vrij. Van harte welkom! atelierroutelunteren.nl

 

Bron: Lunterse krant 12 september 2015